Să-l votăm pe Nicușor Dan președinte? Mai bine, sincer, îl iau pe Iliescu, îi dau o aspirină și-l trimit la Cotroceni să semneze decrete cu stiloul lui original din ’90. Cu tot trecutul lui sângeros și nostalgia VHS, măcar ăla știa să ia decizii. Nu bune, dar măcar le lua. Nicușor, în schimb, e ca un program beta de administrație: se încarcă greu, dă erori și nu se conectează niciodată la realitate.
Patru ani a avut la Primăria Capitalei. Și ce-a făcut? A păstrat toate sinecurile, a mărit taxele locale cu 50% (ca să nu zici că n-a lăsat nimic în urmă) și ne-a ținut în frig, printre țevi crăpate și calorifere reci, în timp ce el ne povestea despre „complexitatea sistemului”. Sistemul ăla, apropo, n-a mers niciodată. E un șarpe ruginit care cară apă fierbinte prin oraș cu pierderi de 40%, și care supraviețuiește doar prin subvenții astronomice. Și în loc să se întrebe „bă, nu mai bine renunțăm la experimentul socialist din anii ’50 și lăsăm oamenii să-și pună centrale de bloc si cartier?”, Nicușor a băgat și mai mulți bani în el. Să moară viitorul de ciudă.
Dar stați, că vine partea cu adevărat înfiorătoare: o clinică oncologică pentru copii – construită pe banii privaților, repet, privați! – a fost blocată doi ani pentru că domnul primar n-a semnat o autorizație. Deși avea hotărâre judecătorească definitivă. Doi ani. Iar când a semnat? Exact în campanie, după ce l-au tras de guler toți jurnaliștii care încă mai au coloană vertebrală. Dacă nu era campanie, probabil mai cerea o adeverință.
Cum e posibil ca într-o capitală europeană, în anul de grație 2025, să ții pe loc un spital pentru copiii cu cancer din orgoliu administrativ? Cum să stai pe un sistem de termoficare putred, să bagi bani în el cu găleata și să spui că ai făcut „progrese”? Singurul progres e că oamenii au învățat să trăiască cu apă rece și să-și ia pături din Lidl.
Și-acum, Nicușor vrea la Cotroceni. Să fie președintele țării. Președinte! Ce să facă? Să semneze legi pe care le citește după doi ani, să dea interviuri fără intonație și să vorbească despre „transparență” în timp ce fuge de întrebările incomode? Mai bine îl punem pe Iliescu din nou. Măcar știm ce ne așteaptă: revoluții cu țuică, nu stagnare cu tabel Excel.
Pe bune, dacă între „Iliescu – ediția zombie” și „Nicușor – ediția blocaj funcțional” trebuie să aleg, pun ștampila pe bătrân. La câte conducte crapă zilnic și câte autorizații întârzie, Nicușor nu mai e o alegere. E un simptom. Și România n-are nevoie de simptome. Are deja destule.
"Până seara, tot efortul lui Nicușor de a părea deștept, orientat, spontan, a fost dinamitat de nicușoriști, care au atins nivelul demență totală în hate-ul pentru votanții lui Simion. În acest moment, putem fi siguri că fanaticii matematicianului sunt mai răi și mai malefici chiar decât cei mai olifreni fani ai lui CG. Pentru că ei nu sunt niște oameni cu vocabular limitat, abrutizați de munca grea și de mediul violent, care de multe ori habar nu au ce consecințe au afirmațiile și acțiunile lor, cum sunt de multe ori simioniștii. Sunt oameni educați, cu proprietatea termenilor. Or, când un om educat urlă 88 de chestii bolșevice și fasciste pe minut, e de pușcărie, nu de spitalul de nebuni. Pentru că i se vede premeditarea pe sub cămașa de forță. Dacă o fi să piardă Nicușor, asta o să fie cauza: cei 10.000-100.000 de psihopați care urăsc oamenii care nu votează ca ei. Niște bastarzi inconștienți ai neobolșevismului, atrași de scandal ca muștele de căcat, incapabili să recunoască un fir epic, o strategie, ceva. "
Bogdan Stoica , cel care mi-a deschis "ușa" către postările tale .
Am auzit si povesti cu autorizatii de toaletare copac, neaprobate la timp. A cazut copacul pe casa omului si a dat primaria in judecata si a castigat. Banii bucurestenilor. :))
Speranta e, ca presedinte, sa aiba toate uneltele la dispozitie, incat sa ia decizii in timp rezonabil. Fara paranoia sau overthinking, cand e nevoie de decizii rapide.